Laddstolpar för Villaägare

Laddstolpar till villa: Vad kostar det?

Att överväga installation av en laddstolpe för din villa? Det är en smart investering för framtiden, särskilt med tanke på den snabba tillväxten av elbilar. Generellt sett varierar priset för att installera en laddstolpe i en villa i Sverige mellan 20 000 och 50 000 kronor. Men varje hem och situation är unik. Kontakta oss så kan vi ge dig en skräddarsydd prisbild baserat på dina specifika omständigheter och behov.

Få en Gratis Offert på laddstolpe för din villa

Ordna Laddplats Hemma – En Guide i Flera Steg

För att underlätta processen för dig som vill ordna en laddplats hemma, har vi sammanställt en detaljerad guide i flera steg. Denna guide ger dig råd och tips om vad du bör överväga när du köper och installerar laddstationer med normalladdning för småhus. Av säkerhetsskäl rekommenderas det inte att regelbundet ladda ett fordon i ett vanligt jordat eluttag, då detta kan öka risken för brand.

Steg 1 – Granska Förutsättningarna för Laddstolpar Villa

Var ska laddstationen placeras?

När du har en villa med tillgång till garage, carport eller parkering vid husväggen, är det oftast enkelt att ordna en laddplats. Det krävs framdragen el och en laddbox. Att montera en laddbox på väggen är oftast det mest ekonomiska alternativet. Att installera en laddstolpe kan kräva markarbete och kan därför vara dyrare.

Säkring och Ledningar – Är de tillräckliga?

Undersök storleken på din säkring. Leverantören hjälper dig sedan att avgöra om din nuvarande säkring kan hantera en laddplats. Om inte, kan det vara nödvändigt att uppgradera din säkring eller investera i utrustning med lastbalansering. Leverantören kontrollerar också att dina ledningar kan hantera den ökade belastningen.

Var ska laddstationen placeras?

  • Undersök storleken på din säkring. Leverantören hjälper dig sedan att avgöra om din nuvarande säkring kan hantera en laddplats. Om inte, kan det vara nödvändigt att uppgradera din säkring eller investera i utrustning med lastbalansering. Leverantören kontrollerar också att dina ledningar kan hantera den ökade belastningen.

Vad blir kostnaden för Laddstolpar Villa?

  • Priset för en laddbox i ett garage varierar mellan cirka 5 000-12 000 kr, och installationskostnaden ligger mellan 2 000-10 000 kr. Laddstolpar som kräver markarbete kan vara dyrare, med en totalkostnad på upp till 50 000 kr.

Grönt Avdrag och Bygglov

  • Från och med 1 januari 2021 kan du utnyttja skattereduktionen för grön teknik, vilket ger 50 procent avdrag på arbets- och materialkostnaden. Kontrollera också om det krävs bygglov i din kommun för installation av laddstolpar villa.

Laddstationer villa

Steg 2 – Välj Rätt Laddutrustning för din Villa

Laddeffekt och Spänning

Laddeffekten påverkar laddningstiden. Normalladdning (3,7 kW–≤ 11 kW) är vanligast för hemmabruk och laddar ett tomt batteri på ca 8-25 timmar, beroende på batteriets storlek och tillgänglig effekt.

Fast Kabel eller Uttag

Välj mellan en laddstation med fast kabel eller endast uttag. En fast kabel är praktisk om samma bil alltid ska laddas.

Typ av Uttag och Säkerhet

Typ av Uttag och Säkerhet

Typ 2-uttag är standard i europeiska elbilar. Säkerhet och kommunikation mellan laddutrustning och elbil är vitalt, och installation av en personskyddsbrytare är nödvändig.

Uppkopplad Laddning

Välj en laddutrustning med uppkopplingsmöjligheter för att enkelt styra och övervaka laddningen via din mobiltelefon.

Ytterligare Faktorer att Överväga

Se till att laddaren är tydligt märkt, har tillräckligt med plats, klarar varierande väderförhållanden och uppfyller kommunikationsprotokoll.

Kostnadsfri Offert – Återkoppling inom 48 timmar!